27/6/2017

Verkís deltar i endringene av et av Islands mest kjente landemerke

  • Perlan

I 2016 ble det satt i gang med å totalrenovere Perlan, bygning som er et kjent landemerke i Islands hovedstad Reykjavík og endring av bygningsformålet til museum. Verkís har ansvar for alle endringer av bygningen og istandsetting samt byggeledelse i byggeperioden og tilstandsvurdering av nåværende anlegg.

Bygningen er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Reykjavík. Det har i lang tid vært vanntanker der, men i 1991 ble den endret og rommet da en restaurant og en kafeteria. Perlan er ca. 3.000 m2 og deles inn i 5 gulvflater på 6 etasjer med kjeller. Museet inneholder utstillingene, som har blitt åpnet, Isbreer og ishall, Planetarium, Land, kyst og hav og Nordlys.

Verkís sitt arbeid omfatter prosjektering av bærende konstruksjoner, lednings- og ventilasjonsanlegg, elektriske anlegg, hovedbelysning og belysningsanlegg i kuppelen samt brannteknisk og akustisk prosjektering.

Verkís er ansvarlig for endringer av:

  • Endring av tank til en kunstig ishall i 1. et og og utstilling av isbreer historie i Island i 2. et i tank.
  • Deretter en ny 2. etasje i det sentrale området av bygningen for utstillinger og utgang over bro fra tank og inn i 2. etasje.
  • Drastiske endringer av innretningene i restauranten i 4. og 5. etasje.
  • Planetarium som kan romme minst 120 personer.