2/1/2019

Flaskeposten på stranden i Fuglenesbukta

  • Flöskuskeytið fannst í Noregi

Første nyttårsdag gikk Arnt Eirik Hansen, bosatt i Berlevåg, en tur med hundene sine og nådde flaskeposten på stranden i Fuglenesbukta, som ligger nær byen Berlevåg.

Brevet, ut ifra bilder fra Arnt, ser ut til å være i god stand, selv om det ser ut til å ha kommet fukt inn i kapselen.
Vi takker Arnt veldig mye for å hente flaskeposten, og det var hyggelig å se hvordan de sosiale medier ble brukt til å sende meldinger til nordmenn og islendinger i området.
Ólafur Sigurgeirsson, som bor i Berlevåg, prøvde å nærme seg flaskeposten på nyttårsaften, men måtte gi seg på grunn av mye bølger. Vi takker også ham for å prøve å nå flaskeposten.
Arnt Eirik Hansen har åpnet kapselen og lest brevet fra Atli og vi vil nå be ham om å returnere det til oss. Siden senderen fortsatt er ladet, kan det godt hende at vi sender ut flaskeposten på nytt. Her er også noen bilder som Arnt Eirik Hansen tok og gav oss tillatelse til å bruke.

Flaskeposten var kastet i sjøen fra skipet Lagarfoss fra Eimskip sørøst for landet 20. juli. Det lå lenge i farvannet mellom Island og Færøyene om sommeren, men i slutten av september begynte det å ta en viss retning mot norskekysten. De siste månedene har flaskeposten gått nordover langs kysten og endelig nådd land. Flaskeposten har reist over 5000 kilometer og vist oss hva Atli ønsket å formidle ang. søppel og plast som kastes i sjøen.
Prosjektet er gjort i samarbeid med Atli Svavarsson, beskjeden kan man lese her .

Berlevaagnytt.Com : På flaskepostjakt 1. nyttårsdag.

Atli Svavarsson sendte flaskeposten fra land.