17/7/2018

Atli Svavarsson sendte flaskeposten fra land

  • Atli Flöskuskeytið

Atli Svavarsson, en elleve år gammel gutt fra Reykjavik, Verkis og vitenskapsmannen Ævar bestemte seg for å samarbeide og sende en flaskepost med en veldig viktig beskjed ut på havet.

Atli vektlegger å plukke søppel og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Verkis designet og laget flaskeposten og Atli og vitenskapsmannen Ævar la beskjeden fra Atli i flasken. Flaskeposten er utstyrt med et GPS-navigasjonssystem og satelittsender som gjør det mulig for folk å følge med på flaskepostens reise.

I 2017 startet Atli prosjektet #SaveTheWorld som handler om å gå ut og plukke søppel fra naturen. Han hadde sett et TV-program sammen med faren sin der vitenskapsmannen Ævar sa at hvis alle bidro kunne man redde verden. Det tok derfor ganske kort tid for Atli å finne et passende navn til prosjektet sitt.

Det var Arnór Þórir Sigfússon dyreøkolog, Ármann E. Lund maskiningeniør og Vigfús Arnar Jósefsson sivilingeniør som designet og laget flaskeposten. Dette er Verkis' fjerde flaskepostprosjekt, det første begynte tidlig i 2016 i samarbeid med vitenskapsmannen Ævar.

Prosjektet er gjort i samarbeid med Atli Svavarsson, beskjeden kan man lese her .