8/11/2017

Ásgeir Trausti slenger en vinylplate i sjøen

  • Flöskuskeytið Ásgeir Trausti

Nå nylig slengte musikeren Asgeir Trausti 7“vinylplate i havet fra en helikopter.  Platen var i en spesiell flaskepost designet og konstruert av Verkís. Meldingen er en del av skattejakten som musiker står for over hele verden, men denne delen av prosjektet har blitt kalt Album i en flaske.

Det har allerede vært en skattejakt i USA, Australia, Frankrike, Storbritannia, Sverige, Danmark, Norge, Spania, Polen og Holland. Neste uke vil to album bli skjult i Japan. I går var serien på Island og fant en heldig fan albumet på musikkstedet Grønne Hatten i Akureyri. Prosjektet nådde topp i dag da flaskeposten ble kastet i sjøen ved Island.

I flaskeposten er GPS-posisjoneringsutstyr og satellitt-sendere som gjør det mulig for folk å spore reisen på albumet på hjemmeside Verkís og Ásgeir Trausta. Her kan du overvåke flaskeposten.

Prosjektet er utviklet for å øke bevisstheten om sjøforurensning, særlig plast forurensning, ved å vise at det går ut i havet forsvinner ikke, men reiser verdens hav og opererer på strender andre steder.

I sommer tilbrakte Ásgeir Trausti 24 timer i et studio hvor han innspilte musikk direkte på vinylplater og viste TV stasjonen RÚV direkte fra opptakene. Han bestemte seg for å bruke noen av dem i en flaskepost og gi sine fans en sjanse til å skaffe dem. Vinylplaten i flaskeposten som ble kastet ut fra helikopteret i dag er en av dem, og det vil være spennende å se hvem som finner den.

IMG_1670[1]

Det er Arnor Thor Sigfússon, dyre økolog, Armann E. Lund (venstre på bildet), maskiningeniør og Vigfús Arnar Jósefsson (høyre på bildet), maskiningeniør som utformet og konstruerte flaskeposten.